Bliv bedre end dig selv

Bliv bedre end dig selv!

Ja, hvad ellers? Det må altid handle om at blive bedre end sig selv. Udvikle sig. Lige et nyk til i forhold til sidste levering. Lige en tand skarpere end i går. Mere klar end på sidste møde.

Fokus bør ligge på den konstante indre forbedring. Det er det eneste du er herre over, og derfor også det klogeste at fokusere på. Du skal blive bedre end dig selv, og når du bliver det vil resten komme af sig selv. Resultaterne vil være uundgåelige, og

Omgiv dig af dem der holder dig ærlig

Det kan være fristende samle de venlige og enige omkring dig. Nu antager jeg lige at det er muligt J. Stemningen vil være både glat og medgørlig når du sådan holder hof, men den vil ikke hjælpe dig med at skabe resultater. Bedste råd vil være at droppe kammerateriet, og finde dem der har det til fælles at de ryger lige op i ansigtet på dig når de er uenige. Saml dem som holder dig skarp og ærlig. Prøv at holde af dem som ikke har noget imod at sige dig imod.

Hvor mange gange har vi ikke set prisvindere nyde rampelyset og have travlt med at levere foredrag og oplæg om hvad det var der førte til prisen. Der er ofte tilskuere nok, for hvem vil ikke gerne lære af de bedste? Nu har de pludselig travlt med at dele ud af den viden der har ført til æren. ”Det er sådan her I skal gøre”. Tillykke, endnu et glas champagne og et plus på forfængelighedens konto.

Imens løber tiden, og den løber fra dem. Der bliver ikke udviklet og ingen bliver bedre – kun til at fortælle om fortidens fortræffeligheder. Grundlaget for de flotte resultater var en stræben efter at blive bedre end tidligere. Der blev arbejdet stenhårdt på at løfte niveauet for egen formåen, og fokus var dermed på at ville være bedre end sig selv. Det er en guldopskrift ift. udvikling og ift. at nå resultater.

Druckers fortrykte afbud

For godt og vel 5 år siden døde Peter Drucker (november 2005), og han nåede blandt andet at vise hvordan man kan holde fokus på sit arbejde, og ikke lade sig distrahere. Som management guru var der ofte bud efter ham som foredragsholder eller debatskaber. Han kunne reelt leve godt af at stå foran folket og fortælle om det han havde tænkt, undersøgt og erfaret. Men han var optaget af at lære mere. Han havde derfor et fortrykt postkort han som standard sendte til langt de fleste af de personer og organisationer som kontaktede ham. I det beklagede han sit afbud, og begrundede det med at de mange foredrag bare ville distrahere ham, og trække ham væk fra hans arbejde. Han fik for mange henvendelse til at det var sundt ift. at skulle nå hvad han stræbte efter med sit arbejde.

 

”Vi vil være bedre end os selv” er en levesætning for os i Lindeblad, og ovenstående er blot nogle af grundene. Hvad med dig? Hvad gør du for at løfte dit niveau og blive bedre til din del? Hvordan og hvor ofte afprøver du nye veje og løber en lille risiko for at lave fejl? Som Theredore Roosevelt sagde er det ”hårdt at fejle, men det er værre aldrig at have stræbt efter succes”.

Og hvad med jer? Hvordan sætter I jeres samarbejde op så det lægger op til bedre brug af hinandens styrker? Prøver I af hvordan I hver især kan være med til at løfte de andres niveau? Tester I hvordan kommunikationsvejene kan gøres enklere? Det er vigtigt ikke kun at tale om det, men også at løbe risikoen og reelt prøve det af. Få nogle reelle erfaringer.

God arbejdslyst

Lindeblad, team udvikling, konsulent hus, team

Bliv inspireret af vores nyhedsbrev

Det griber dig og andre i at gøre tingene rigtigt, strækker dine tanker og sætter dig i stand til at få det bedste ud af dig selv og dem omkring dig. Omdrejningspunktet er ledelse og du er målgruppen. 

Vi glæder os til at inspirere dig