Ville du se en dårlig film to gange?

Nej vel? – Der kommer for mange af os et tidspunkt hvor det bare bliver for meget. Det er urimeligt at jeg er endt i den her situation, og det er bare ikke rimeligt. Et tidspunkt hvor jeg er i en situation uden valg.

Nej – Njet – No – Nein – Non…. Du har altid et valg. Også i modgang har du et valg. Det er muligvis sværere at træffe, men du har et valg. Det er som det med filmen. Hvis du har set den en gang, og den var dårlig, så sætter du dig ikke til rette for at se den igen. Det virker let og enkelt, og det samme burde være tilfældet i alle andre faser af vores liv, men naturligvis kan det nemt blive mere kompliceret, og dilemmaer kan opstå. Derfor gælder samme sandhed alligevel – det er dig der sidder med remote controllen. Det er dig der bestemmer.

”Du har altid et valg”

Jeg glemmer aldrig en gang hvor Mikhail Gorbatjov holdt et foredrag, og blandt andet sagde ”du har altid et valg”. Det er mange år siden og hans Glasnost var blevet et samtaleemne rundt om andre spiseborde end blot statsledernes. Dengang synes jeg selv jeg havde flere svære dilemmaer, men at høre ham sige ”du har altid et valg” gjorde indtryk. Jeg måtte ydmygt krybe til korset og erkende at han nok befandt sig i større dilemmaer end mig. Jeg havde også et valg.

Men valget indebærer en beslutning. Ved en rigtig beslutning udelukkes alle andre muligheder. Det bliver klart og tydeligt hvad der er det rigtige at gøre, og dermed også let. Styrken i at kunne beslutte sig er samtidig styrken i at kunne forandre sig – og det er virkelig en styrke.

Den gode beslutning betyder at vi her og nu beslutter hvad der skal gøres. Selve handlingen ligger måske først senere på dagen eller en helt anden dag, men beslutningen træffes lige nu. Dermed tager vi nutiden alvorligt, og det er værdifuldt. Alt for mange undgår at træffe beslutninger, og undgår dermed også udvikling, fordi det er lettere at blive i fortiden eller at drømme om fremtiden – men det er altså her og nu, i nutiden, at beslutningen træffes.

Når den dårlige film er på slukker jeg fjernsynet med det samme. Jeg gider det simpelthen ikke – ikke to gange. Tænk blot hvis samme indstilling gjorde sig gældende i resten af livet. ”Mannnnnnnn – here I come”

Lindeblad, team udvikling, konsulent hus, team

Bliv inspireret af vores nyhedsbrev

Det griber dig og andre i at gøre tingene rigtigt, strækker dine tanker og sætter dig i stand til at få det bedste ud af dig selv og dem omkring dig. Omdrejningspunktet er ledelse og du er målgruppen. 

Vi glæder os til at inspirere dig