Gloria Balagué, University of Illinois, Chicago

Gloria Balagué, University of Illinois, Chicago.

Det er rigtig mange år siden, men jeg husker det stadig. I 2002 sad jeg til en konference om præstationspsykologi, og Gloria Balague var en af key-note speakerne. Hun var rigtig fed. Super dygtig til at levere, og overbevisende materiale omkring succesfulde coaches i sportens verden.

Her er konklusionen på hendes undersøgelse tilbage i år 2002. Hun ville undersøge hvad de coaches med succes i sportens verden havde til fælles. Var der et eller flere fælles dna-træk? Gjorde eller tænkte de alle sammen det samme?

Hun nåede frem til 6 fællestræk.

  1. De har en stærk karakter. De hvilede i sig selv, og havde fundet og affundet sig med deres egen stil.
  2. De er kompetente i deres kommunikation. Når de udtalte sig om noget var det uden bluff og helt igennem reelle meldinger de kom med. Meldingerne skulle ikke afkodes.
  3. Ejerskabet er i hus. Alle de coaches hun udvalgte havde et helt naturligt ejerskab, men de viste det også ganske tydeligt for alle omkring dem.
  4. Bag et meget forskelligt ydre gemte der sig et meget ens indre. Alle coachene havde et meget stort omsorgsgen, og det strakte sig langt ud over sporten.
  5. Opbyggere af selvtillid. De var specielt gode til at opbygge følelse af ”oplevet handlekompetence” hos deres atleter. De delte handlingen op i mindre handlinger så det var til at overskue.
  6. De var konsistente. I med- og modgang var de stabile og det øgede deres troværdighed. Selvom resultaterne var svingende var deres humør og arbejdsmoral det ikke.

Gælder det også for ledere, eller er det mon kun i sportens verden?

 

Lindeblad, team udvikling, konsulent hus, team

Bliv inspireret af vores nyhedsbrev

Det griber dig og andre i at gøre tingene rigtigt, strækker dine tanker og sætter dig i stand til at få det bedste ud af dig selv og dem omkring dig. Omdrejningspunktet er ledelse og du er målgruppen. 

Vi glæder os til at inspirere dig