Nøglen til succes

Nøglen til succes ligger i vores handlinger i dag. Der er ikke noget hokus pokus i det. Tag vare på i dag. Træf de rigtige beslutninger, kontakt de rigtige mennesker, håndter de vigtige ting i situationen. Væn dig til at træffe beslutninger, og forsøg med stor energi at gøre hver dag til et mesterstykke. Det kan ikke gøres om i morgen alligevel, så du har kun én chance.

Det er ikke muligt at yde 50% i dag og så tro du kan yde 150% i morgen. Det kan aldrig blive over 100%, så glem det med at gemme lidt til i morgen.

Vi overdriver i går

”Du skulle have set mig i går. Jeg var super” – ”Dengang i de gode gamle dage, da cyklede vi i skole op af bakken om morgenen, og op af bakken igen om eftermiddagen da vi skulle hjem”… hmmm…

Vores sejre har en tendens til at blive lidt større end de egentlig var. Vores nederlag mere tunge end de egentlig var. Jo længere tid det er siden, jo mere overdriver vi. Måske var jeg ikke så ”super” i går. Måske var der faktisk en bakke nedad om eftermiddagen på vej hjem fra skole. Måske mit sejr og mit nederlag måske ikke alligevel var så markante. Vi overdriver i går.

Vi overfortolker i morgen

Mange af os lægger lidt arbejde fra til i morgen. Det klarer jeg i morgen. Vi hører os selv sige ”bare vent til…”, men vi ved det reelt ikke. Vi håber der bliver mere og bedre tid, eller flere muligheder.

Pointen er ikke at du ikke må tro på i morgen – for guds skyld tro endelig på at det nok skal gå i morgen. Pointen er, at vi ikke må overfortolke hvad vi kan nå. Vi må ikke træde ud i det urealistiske rum. I morgen er der en sandsynlighed for at vi tænker eller siger ”hvis bare jeg i går havde…”.

Vi underdriver betydningen af i dag

Mange leder ikke deres liv – de accepterer det. Der er ingen eller kun en svag retning. Vi bør tage mere var på i dag, og gå mere direkte ind i de beslutninger og relationer vi reelt befinder os i her og nu.

Underdrivelsen af den betydning i dag har kan medføre at vi ikke har momentum, for vi hviler på laurbærrene fra i går og har store drømme og forventninger til i morgen. Jeg glemmer aldrig engang for mange år siden da jeg hørte en amerikansk basketcoach udtale ”det er let at vinde – alt det kræver er, at du er indstillet på at arbejde hårdt. Der er ikke længere så mange der reelt ønsker at arbejde hårdt, og intet kan erstatte hårdt arbejde. Mit holds mange titler skyldes hårdt arbejde”. Jeg tror hun har ret – Det er i dag vi kan træner. Lad være med at vente til i morgen.

Se på hvordan du bruger din tid…i dag

Lindeblad, team udvikling, konsulent hus, team

Bliv inspireret af vores nyhedsbrev

Det griber dig og andre i at gøre tingene rigtigt, strækker dine tanker og sætter dig i stand til at få det bedste ud af dig selv og dem omkring dig. Omdrejningspunktet er ledelse og du er målgruppen. 

Vi glæder os til at inspirere dig