Konsulenter

Lindeblad

Telefon 70 20 62 82

UDVIKLING ELLERS AFVIKLING

Udfordringen i at udvikle en organisation ligger blandt andet i at en organisation består af de personer, der arbejder og agerer i den. Vi kan godt tale om, at der er en speciel GE-, ARLA-, Danske Bank eller Nordea kultur, men den er der fordi det er det ledere og medarbejdere udøver. Derfor skal arbejdet med organisationsudvikling også rettes mod de mange bankende hjerter i organisationen.

Vi tror på at al adfærd er med til at skubbe organisationen i en retning. Du kan altså være direkte med til at udvikle organisationen, men med en negativ adfærd kan du også være med til at afvikle den. Vi tror ikke der findes et status quo leje i midten. Du enten udvikler eller afvikler.

Sådan bliver vi klogere på jer

Når vi træder ind som ekstern samarbejdspartner og skal hjælpe med at udvikle jeres organisation sker det på baggrund af nysgerrighed på jeres organisation. Der er mange måder at undersøge jer på. Interviews med et bredere lag end blot topledelsen, giver et både dybere og bredere indblik i, hvor det brændende ønske befinder sig. Vi arbejder sammen med Pia Lauritzen, som laver Stafetanalyse® . Narrative og antropologiske studier af jeres dagligdag kan også være en vej til bedre forståelse af jeres organisation. Vi starter med, sammen med jer, at afdække hvor I er i dag, og hvor I ønsker at befinde jer om 1, 2 eller 3 år.

Det handler det ofte om

Organisationsudvikling er et bredt begreb, og da alle organisationer har deres eget DNA og deres egen historie er tilgangen oftest forskellig. Her er dog nogle overordnede områder vi ofte arbejder med.

•   Optimere samarbejdet mellem afdelingerne, så silotænkning kan undgås

•   Bedre, og mere tydeligt samarbejde lederne imellem, så både de og medarbejderne tror på fremtiden

•   Åbenhed i alle led om det, der i virkeligheden betyder noget

•   Gå fra den brændende platform til det brændende ønske, og få tilført liv og energi i organisationen

•   Gennemgribende forbedring af samarbejds-, kommunikations- og/eller ledelsesformerne

Det rammer dig på et tidspunkt, og det går ikke over

En organisation består i sin essens af de personer der arbejder i den, og den måde de arbejder sammen på. En organisationsudvikling ender derfor også med en udvikling af dig. Sæt ikke en udvikling i gang, hvis du ikke selv er indstillet på at den også rammer dig på et tidspunkt. Det er positivt forstået, for når vi udvikler os opstår nye muligheder, ny viden og en følelse af oprigtig handlekompetence. Der hvor det kan gå galt er netop, når den enkelte tror det nok går over. ”Det er blot en fase” eller ”Jeg har set det før, og tro mig alt bliver normalt igen” er typisk bemærkninger der er med til at bremse, eller helt stoppe, en igangværende organisationsudvikling.

En organisation består af de personer der er i den – derfor er organisationsudvikling også udvikling af de personer der er i den. Glæd dig!

Har du et spørgsmål?

TANKESTRÆKKER

TANKESTRÆKKER

En tankestrækker er en person der hjælper dig med at strække dine tanker. En der hjælper dig med at få nye ideer, se situationen i et andet perspektiv, vende mulighederne. Den gode samtale handler om at strække dine tanker til en bedre udgave end du selv var i stand til.

DIG SOM LEDER

DIG SOM LEDER

Ledelse handler ikke om dig, men det starter med dig. I med- og modvind skal du kunne lede dig selv, og hvile i dine beslutninger. Din evne til at bevare roen kan være alt afgørende for både din egen og dine medarbejderes motivation. Ledelse handler derfor om selvindsigt og er et valg, ikke en position.

LEDERGRUPPE

LEDERGRUPPE

En ledergruppe er en helt særlig størrelse. Det er en gruppe mennesker, som har en enestående mulighed for at udvikle virksomheden. Ledergruppen skal samtidig ofte leve med at blive observeret, tolket og (mis-)forstået. Ledergruppen kan skabe underværker for virksomheden.

Del mere med flere.

Del ud af det der virker.

Drop copyright, og gør en forskel der rækker længere end du selv kan se, det gør vi!

Er din næste chef fra Millenials generationen…

Er din næste chef fra Millenials generationen…

Klokken er 10 og marts-solen banker ned på græsplænen. Hvis jeg sætter mig i læ kan jeg mærke, hvordan solen varmer mig op – kan mærke forårets komme. Ved siden af mig står en stor kuffert. Jeg er i gang med at pakke til én måned på Sri Lanka, hvor jeg...

Edison, Churchill, Roosevelt eller Walsch som screensaver?

Edison, Churchill, Roosevelt eller Walsch som screensaver?

Hvilket citat ville være mest givende at have som screensaver på din egen computer den næste måned? ”De fleste mennesker overser deres muligheder, fordi disse er klædt i overalls og ligner arbejde” Thomas Edison   ”En succes er ikke endegyldig, at fejle er ikke...

Bliv bedre end dig selv

Bliv bedre end dig selv

Bliv bedre end dig selv! Ja, hvad ellers? Det må altid handle om at blive bedre end sig selv. Udvikle sig. Lige et nyk til i forhold til sidste levering. Lige en tand skarpere end i går. Mere klar end på sidste møde. Fokus bør ligge på den konstante indre forbedring....

Vi har ingen konkurrenter

Vi har ingen konkurrenter

Vi har ingen konkurrenter Det lyder måske ophøjet og som om vi stræber efter at få rumpen i klaphøjde, men vi mener det. Vi har ingen konkurrenter. Vi har aldrig haft det og ser heller ingen grund til at søge det. Tiden er i den grad løbet fra konkurrentanalyser. Hvad...

Lindeblad, team udvikling, konsulent hus, team

Bliv inspireret af vores nyhedsbrev

Det griber dig og andre i at gøre tingene rigtigt, strækker dine tanker og sætter dig i stand til at få det bedste ud af dig selv og dem omkring dig. Omdrejningspunktet er ledelse og du er målgruppen. 

Vi glæder os til at inspirere dig